Diensten

REBI rekent en boekt in

Administratie laten verzorgen
Wij verzorgen uw administratie graag goed en gedegen. Dit doen wij bij u aan de zaak of bij ons op kantoor. Na de verwerking van de administratie nemen wij altijd de tijd om met u te kijken hoe uw onderneming er op dat moment voor staat. Hoe loopt de zaak ten opzichte van voorgaande jaren en wat zijn de plannen voor de komende tijd? Wij berekenen hoeveel belasting u zou moeten betalen en bespreken hoe u hierop eventueel kunt besparen.

Het is ook mogelijk dat we samen een prognose opstellen en deze tijdens de volgende bespreking vergelijken met de werkelijk behaalde cijfers. Zo wordt u gestimuleerd om scherp op de kosten te letten en om ideeën te bedenken om meer omzet te genereren.

Uw administratie zelf boeken

Wij ondersteunen u ook als u zelf graag een deel van uw administratie wilt voeren. We begeleiden u bij de inrichting van het pakket, leren u hoe te boeken en ook daarna begeleiden we u graag bij vragen en geven u inzicht in de cijfers. We lopen samen de boekingen door om eventuele verbeterpunten te bespreken. Nadat alle gegevens verwerkt zijn, inclusief eventuele afschrijvingen en loonjournaalposten, bespreken we samen hoe u er op dat moment voor staat. Als alle gegevens over het tijdvak verwerkt zijn kunt u de aangifte omzetbelasting indienen. Als u het prettig vindt kunnen wij de aangifte omzetbelasting ook voor u indienen dan hebt u er geen omkijken meer naar.

Boekhoudpakketten

Wij hebben ervaring met diverse pakketten waaronder:

 • Snelstart
 • Accountview
 • Accept
 • iMuis
 • King
 • Exact
 • e-Boekhouden
administratie

Salarisadministratie

Ook alle zaken omtrent personeel zijn bij ons in goede handen. Wij kunnen u volledig ontzorgen op het gebied van salarisverwerking en salarisadvies.

REBI regelt belastingaangiftes indienen

Belastingaangifte

Wij verzorgen diverse soorten belastingaangiften zoals:

 • inkomstenbelasting
 • omzetbelasting (btw)
 • vennootschapsbelasting
 • loonbelasting
 • dividendbelasting
 • erfbelasting
 • schenkbelasting
 • toeslagen
 • voorlopige aanslagen

Voorkom dat u rente moet betalen aan de Belastingdienst door tijdig een aanvraag van de voorlopige aanslag aan te vragen. Dus hebt u veel spaargeld, een tweede woning of hebt u meerdere banen laat ons dan even bekijken of u misschien al vast wat zou moeten betalen.

Wij verzorgen graag voor u deze aanvraag of wijziging van de voorlopige aanslagen of teruggaven. Ook verzorgen wij graag voor u de aanvraag, wijzigingen of het stopzetten van de toeslagen bij de Belastingdienst.

REBI als boekhouder inlenen

Inlenen

Gaat een van uw personeelsleden met verlof of hebt u tijdelijk meer hulp nodig kunt u bij ons terecht voor professionele vervanging. Ook accountantskantoren die tijdelijk even een extra kracht nodig hebben kunnen ons inhuren. Wij hebben ervaring met diverse softwarepakketten zoals Accountview, iMuis, Snelstart, Caseware en Visionplanner. Door de ruim 10 jaar ervaring in de accountancy zijn de werkprocessen van de samenstelpraktijk ons bekend, ook voor de controlepraktijk kunt u ons als assistent inzetten.

Controller

Wellicht is uw onderneming zo gegroeid dat u aan de ene kant geen fulltime controller aan het werk kunt houden en aan de andere kant wel graag de informatie en controle op uw boekhouding nodig hebt die u nu er niet uit kunt halen.

Neem dan gerust contact met ons om dan bespreken we de mogelijkheden.

Voorbereiden voor uw accountant.

Voor de meeste MKB ondernemers volstaat de administratieve verplichting al met het opstellen van een vereenvoudigde winstaangifte of jaarrekening. Deze kunnen wij uiteraard voor u verzorgen.

Het kan zijn dat uw jaarrekening opgesteld moet worden door een accountant. Ook dan kunnen wij zeker nog iets voor u betekenen. REBI Administratie en Belastingen werkt samen met een aantal grote accountantskantoren dus kan ook indien er een accountantsverklaring nodig hebt deze voor u regelen. Of indien u een eigen accountant hebt kunnen wij tegen een scherp tarief uw administratie verwerken en/of het dossier voorbereiden voor uw accountant.